Tort racoritor cu fructe

de amayrya in Dulciuri, 11 Aug 2016 | 2788 vizualizari

 

Capodopera mea de ziua mamei

 

INGREDIENTE

Blat

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar brun
  • 10 lingri faina
  • o linguriță coajă de portocală
  • o linguriță esență de vanilie
  • puțină sare

Ornare

  • 500 gr frișcă lichidă
  • frute din compot ( ananas, piersici, cireșe etc )
  • alune
  • un borcan nutella
  • fulgi nuca de cocos ( roz )
  • ciocolată albă
  • drajeuri ornament sub formă de inimioare

Sirop

  • 3 cani de apă ( sau pahar de 250 gr )
  • o cană zahăr brun - trestie de zahăr
  • esență de rom după gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoritor cu fructe:

Blat

Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile impreuna cu puțină sare. Adăugăm 10 lunguri de zahăr brun. Mixăm până se topește zahărul. Adaugăm gălbenușurile. Mixăm până sunt incorporate și gălbenușurile. Adăugăm 10 linguri de făină și le încorporăm prin intermediul unei spatule , astfel compoziția va rămâne aerată. Adaugăm și esența de vanilie si coaja de portocală. 

Compoziția rezultată o punem într-o formă de tort si o vom introduce la cuptor la foc mediu spre mic aproximativ o ora.

Sirop

Punem 3 căni de apă plus o cană de zahăr la fiert . Când începe să fiarbă lăsăm 5 minute și apoi oprim focul . Când se răcește adăugăm esența de rom.

Când blatul se răcește il tăiem în trei și astfel vom obține 3 blaturi.

Batem frișca

Așezăm primul blat pe un platou, îl însiropăm din abundență, apoi adăugăm nutella , intindem pe tot blatul , adaugăm fructele tăiate cât mai mărunt, apoi alunele mărunțite in final 3 linguri de friscă.

Așezăm blatul numărul 2 și însiropăm din abundență , reluăm pașii de la primul blat , nutella, fructe, alune si 3 linguri de frișcă.

Așezăm și blatul numarul 3 si însiropăm din abundență. 

În final cu frișca rămasă, nuca de cocos roz , ciocolata albă și drajeurile ornamentăm tortul după bunul plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu cacao si rahat sau cu crema de nuca