Tort de ciocolata cu frisca

de alilianaa in Torturi, 16 Iun 2013 | 5682 vizualizari

 

Tort aniversar pentru un nepotel drag, Adi.
In consecinta, nu avem in prezentare foto cu sectiunea tortului. Va asigur ca a aratat bine si a placut celor prezenti.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cacao
  • un praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • un praf de sare
  • Crema:
  • un ou
  • 7 linguri zahar
  • 150 g unt
  • o jumatate tableta de cicolata
  • 2 linguri cacao
  • o jumatate de plic gelatina
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar,
  • 300 ml apa
  • frisca -200 ml
  • Sos de ciocolata:
  • 2 linguri unt,
  • o jumatate tableta ciocolata,
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu frisca:

Blatul: albusurile  se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura).

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, se bat bine. Se pun peste albusurile batute bezea, se mixeaza bine.  Faina, praful de copt, cacaoa si amidonul se amesteca si se pune peste compozitia de ou, lingura cu lingura amestecandu-se de jos in sus.

Am asezat o hartie de copt intr-o forma rotunda, am pus aluatul  si am dat la cuptor cca 40 de minute la foc potrivit. Se aplica testul scobitorii...

Crema:  Oul se bate bine cu zaharul pana se obtine o crema. Se pune pe baie de aburi  impreuna cu untul, ciocolata. Cand se leaga bine se adauga cacaoa si esenta de rom.  Se mixeaza bine. La final se pune jumatate de pachet de gelatina dizolvata. Se mixeaza, se da la rece.

Siropul: se caramelizeaza zaharul, cand este gata se adauga apa si se mai lasa pe foc pana se topeste zaharul. Se da la rece.

Frisca
: se bate.

Sos de ciocolata: intr-o craticioara cu fund dublu se pune pe foc untul cu ciocolata si 2 linguri mici de apa. Se lasa pe foc pana se omogenizeaza bine. Se da la rece.

Asambalarea: tortul se taie pe jumatate rezultand doua foi de tort.

Blatul se baza se insiropeaza bine, se pune crema, a doua foaie, se insiropeaza, se finiseaza putin. Se da la rece pentru 10 minute. La urma se pune sosul de ciocolata dupa inspiratie ( eu l-am pus cum m-am priceput),  si frisca.

Se da la rece cateva ore bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata, vanilie si fructe