Tort Padurea Neagra

de jolygina in Torturi, 10 Sep 2014 | 3400 vizualizari

 

acest tort l-am facut pentru baietelul meu cel mare de sf Alexandru

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • un praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 1 litru frisca lichida
  • un compot de visine
  • Pentru ornat
  • 300 g ciocolata neagra
  • cirese pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Facem mai intai blatul amestecand albusurile de ou cu putina sare. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul. iar la sfasit praful de copt si faina. Punem la cuptor timp de 30-45 minute intr-o forma de silicon rotunda. Cand blatul s-a racit il taiem in 2 astfel incat sa avem 3 foi, pe care le insiropam cu sucul de la compot.

Asamblam tortul astfel impartim frisca in 3 parti  - asezam o foie o insiropam si adaugam o parte din firsca apoi adaugam jumatate din visine apoi adaugam a 2 foaie o insiropam punem frisca si adaugam restul de visine apoi acoperim cu cea de-a 3 foaie pe care o insiropam si pe ea.

Iimbracam  tortul pe margini cu frisca si il ornam deasupra apoi asezam ciresele. Topim ciocolata si o asezam pe o folie de plastic (folia aceea care are niste basicute) iar cand nu mai curge dar e moale inca, o asezam pe marginea tortului. Folia ne ajuta foarte mult sa modelam foaia cum vrem, eu am fost un pic speriata si nu mi-a iesit asa cum as fi vrut. Va recomand ca in partea de sus sa o modelati cu onduleuri dupa ce s-a racit putin. Punem tortul la firgider iar peste 3 ore putem sa dezlipim folia de pe ciocolata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca, mascarpone si caramel