Tort "Padurea Neagra"

de Miha in Torturi, 2 Ian 2011 | 10075 vizualizari

 

Visam de multa vreme la acest tort, la combinatia de frisca cu visine...mmm... L-am facut de Revelion in varianta mini :)) Pana la urma au mancat si mofturosii mei, cu o singura conditie...sa mananc eu si visinele lor. :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri cacao neagra
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 150 ml frisca Hulala cu cacao
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca doar daca e absolut necesar
  • 1 lingura zahar
  • 1 borcan compot de visine (720 g)
  • 10 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Padurea Neagra":

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu untul topit si racit si esenta de vanilie se incorporeaza usor in spuma de albus. Urmeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu inel detasabil ( 18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de 25 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 3.

Umplutura:

Visinile se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama. Punem deoparte cateva visine pentru decor ( eu m-am zgarcit si am pus numai vreo 12 si au fost cam putine si a trebuit sa improvizez :)) ), iar la restul le scoatem samburii.

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.
Din zeama de la compot punem deoparte 1/2 pahar pentru insiropat, restul punem intr-un vas si incalzim usor la foc mic. Cand s-a incalzit cat sa fie suportabil la deget ( nu fierbinte) se adauga gelatina si se amesteca pana aceasta se topeste. Se da la rece pana incepe sa se inchege.

Smantana pentru frisca foarte rece se bate cu mixerul pana incepe sa capete o oarecare consistenta, moment in care adaugam zaharul si zaharul vanilat. Mai batem putin devine pufoasa. Se tine la rece pana se monteaza tortul.

Frisca lichida cu cacao se mixeaza pana devine pufoasa si se intareste. Se poate inlocui cu frisca normala in care adaugati 1-2 linguri cacao.

In tava in care am copt blatul punem prima parte de blat, ungem cu un strat de jeleu, frisca cu cacao, visine si frisca. Acoperim cu cel de-al doilea blat si repatam operatiunea. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru cateva ore.

Se rastoarna tortul pe un platou, se imbraca in frisca cu cacao si se orneaza cu moate de frisca, visine si carlionti de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nougat glacé cu sos caramel