Tort Oreo gigantic

de Ligia Bxl in Torturi, 12 Apr 2014 | 26528 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru voi bucatarasii care m-ati sustinut la castigarea premiului frumos de la concursul Mister DeSendvis,pentru juriul format din oameni extraordinari,pentru familia mea si prietenilor care au fost alaturi de mine,multumesc din suflet dragi prieteni,multumesc Bucataras si Delaco :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru cele 2 blaturi:
  • 4 oua
  • 40 gr de cacao
  • 200 gr de ciocolata neagra
  • 200 gr unt
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 200 gr de zahar
  • Pentru umplutura:
  • 500 ml frisca lichida
  • daca frisca nu e dulce se poate folosi 100 gr de zahar pudra
  • 10 biscuiti Oreo
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Oreo gigantic:

Se topeste ciocolata rupta bucati impreuna cu untul la cuptorul cu microunde sau la bain marie.

Se bat ouale spuma cu zaharul pana se albesc.

Se incorporeaza ciocolata si untul topit cand s-au racit.

Se adauga ingredientele uscate: cacaoa, praful de copt, sarea si faina strecurata. Se amesteca bine toate.

Se ung formele de blaturi Oreo cu ulei sau unt, se toarna in ele compozitia obtinuta si se dau la cuptorul incins dinainte la 180°c .

Intre timp se bate frisca lichida cu zaharul, apoi se adauga biscuitii Oreo rupti in bucatele, se amesteca usor.

Dupa ce s-au copt blaturile si s-au racit se pune intre ele frisca si se da la rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Oreo gigantic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu capsuni