Tort Nesquik

de leoflori in Torturi, 30 Aug 2009 | 24799 vizualizari

 

deliciu pentru pitaci si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 2 albusuri
  • 2 Linguri zahar
  • 1/2 Lingura faina
  • 1 1/2 Lingura alune de padure macinate
  • Avem nevoie de 3 foi, deci repetam compozitia de inca 2 ori.
  • Crema 1 :
  •  6 galbenusuri
  • 340 ml. lapte
  • 3 1/2 Linguri faina
  • 3 1/2 Linguri zahar + 85 gr. zahar
  • 85 gr. unt / marga
  • 70 gr. Nesquik (pulbere, nu preparata)
  • Crema 2 :
  • 340 ml. frisca (cred ca era suficient 250 ml)
  • 2 Linguri zahar pudra (eu nu am mai pus)
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 40 gr. unt / marga
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

FOILE: Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Punem la urma si faina amestecata cu alunele macinate si amestecam usor. Intindem compozitia uniform pe tava de tort unsa bine-bine cu grasime si coacem 15-20 minute la foc mic.(repetam compozitia si operatia de inca 2 ori)

CREMA 1: Intr-o craticioara pe foc, amestecam galbenusurile + lapte + faina + 3 1/2 Linguri zahar, la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Lasam la racit. Frecam untul / marga cu 85 gr. zahar + 70 gr. Nesquik pudra si adaugam putin cate putin budinca racita, omogenizam si dam la frigider.

CREMA 2: La bain-marie topim ciocolata + untul. Lasam sa se raceasca putin si apoi ungem toate cele 3 foi de blat cu acest amestec.

Dupa ce s-a intarit putin ciocolata, ungem cu 1/3 din Crema 1 si 1/3 din frisca batuta batz. Repetam de inca 2 ori.

Trebuie neaparat tinut cateva ore bune, sau chiar pste noapte la frigider! Altfel crema se prelinge, curge si nu se mai intelege nimic.

Noi n-am avut rabdare si l-am atacat dupa doar 3 ore......

TIPS-URI

1

se tine cateva ore bune la frigider, chiar peste noapte !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu mascarpone