Tort cu ciocolata,nuci si coniac

de Toamna07 in Torturi, 10 Mai 2013 | 6424 vizualizari

 

Un tort plin de ciocolata buna,nuca si coniac fin!:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 180 g faina
  • 30 g cacao
  • Pentru crema:
  • 300 g ciocolata neagra
  • 450 ml frisca lichida
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g unt
  • 50 ml. lapte
  • esenta de rom
  • 2 linguri coniac
  • Ingrediente pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • 2 linguri coniac
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata,nuci si coniac:

Mod de preparare blat:

Batem ouale intregi cu zaharul timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu cacao,cernuta,putin cate putin, amestecand incet de sus in jos cu o spatula. Compozitia rezultata o turnam intr-o forma cu diametrul de 28 cm,tapetata cu hartie de copt(daca aveti o forma de calitate,de teflon,nu mai este nevoie de hartie de copt).:) Dam tava la cuptor preincalzit pentru 40 de minute, la 180 de grade. Cand este gata si trece testul cu scobitoarea,mai lasam blatul in cuptor cu usa intredeschisa, sa se raceasca. Blatul rece se taie in 3 felii.

Nu aveti nevoie de praf de copt!

Crema:

Intr-un vas,topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul si laptele.Cand s-a topit o dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca putin.Adaugam peste ea frisca batuta tare;o incorporam usor in ciocolata. Acum, adaugam nucile macinate fin, esenta de rom si coniacul. Crema aromata o dam la frigider.

Siropul:

Intr-o craticioara, punem zaharul si-l caramelizam usor pana devine brun,adaugam apa si lasam sa se topeasca zaharul,fierbem cateva minute.Cand s-a racit adaugam esenta de rom si coniacul.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul  la microunde,in pasi de cate 30 de secunde, amestecam de fiecare data.

Montam tortul pe un platou:

Crema o impartim in doua parti egale,iar siropul in 3 parti. Asezam primul blat,insiropam si intindem o parte din crema cu o spatula.Continuam pana la ultima felie de blat insiropat. Deasupra turnam glazura si decoram dupa imaginatia fiecaruia!:)

Este un tort delicios.

Multumesc Licuta Marin pentru reteta acestui tort minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata,nuci si coniac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si ciocolata