:)
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezele.
Galbenusurile se amesteca cu ulei, amestecand usor ca pentru maioneza. Se toarna peste albusuri si se mixeaza usor.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacao, apoi se incorporeaza in compozitia de oua. aluatul obtinut se toarna intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.
Crema:
Untul se topeste partial, apoi se mixeaza energic pana devine pufos. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.
Se imparte in doua parti egale. In una din ele punem ciocolata amaruie topita, cacaoa si lichiorul de migdale, iar in cealalta ciocolata alba topita, laptele praf si esenta de vanilie.
Glazura:
Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.
Blatul copt si racit se taie in 3. Fiecare blat se insiropeaza foarte putin cu un sirop preparat din apa+zahar+lichior de migdale, apoi fiecare se unge cu cate un strat de crema. Se acopera cu cel de-al 3-lea blat si glazura de ciocolata.
Se orneaza dupa preferinta. Eu am facut ceva f simplist, fiind facut pentru "de-ai casei" :))