Bezele

de Miha in Dulciuri, 18 Mai 2010 | 12669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele:

Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie, cate putin, si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, care face "turturi" in momentul in care scoatem paleta mixerului.

In tava tapetata cu hartie de copt se aseaza gramajoare de albus luate cu lingurita sau spritate si se da la cuptor la foc foarte mic ( eu am pus la foc mic cu usa cuptorului deschisa) , ca sa se intareasca si sa se usuce incetul cu incetul.

Cand sunt gata se desprind de pe hartie. Se pot lipi doua cate doua cu crema. Eu n-am mai apucat. :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Adinacarla 1

01.06.2010, 12:03

cautand pe google retete si variante de bezele am descoperit aici reteta ta: " target="_blank">http://www.retete-gustoase.ro/retete-bezele

Dya Daniela Andrei 1

12.07.2011, 22:05

Imi plac foarte mult! Am facut o singura data dar nu mi-au iesit asa frumoase, s au cam uscat,,,, cuptorul e cam vechi si arde

andreea_iubita11 1

04.11.2011, 20:59

la ce temperatura le coaceti? am un cuptor electric mai nou si nu reusesc deloc sa gasesc temperatura potrivita. am incercat de 2 ori si mi-au iesit foarte gumate......nu as incerca si a -3-a oara.
cu cele gaz era ok focul mic si rabdare multa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Mississippi