Este un tort renumit si se prepara intr-un timp foarte scurt si fara a fi copt la cuptor. L-am prezentat pentru a fi o sursa de inspiratie pentru alte fete, in privinta decorului .Observati cat de interesant se vad bucatile de gelatina colorata deasupra tortului ? De ce va aduce aminte ?
Plicurile cu jeleuri diferite de: zmeura, lamaie, ananas, capsuna ,kiwi, se amesteca cu apa fierbinte fiecare in parte , ( numai ca folositi mai putina apa - cca 3/4 din ce scrie pe instructiunile de pe plic). Se lasa sa se prinda bine in diferite vase cu inaltimea de 1.5-2 cm.
Se taie cu un cutit diferite romburi, patratele, din jeleurile de diferite culori.
Primul strat :
Dupa reteta clasica se coace un blat din urmatoarele ingrediente:
. Se face o coca , se intinde pe o tava si se coace la cuptor la o temperatura de 170 C.
In cazul de fata am copt in forma de gofre- biscuiti .
Intr-o forma de tort , care se poate scoate usor pe urma , se repartizeaza biscuitii ,
Al doilea strat :
600 grame de dulceata din orice fruct se amesteca cu o lingura de coniac si 25 gr de gelatina dizolvata . Se lasa putin sa se intareasca in vasul in care a fost amestecata si dupa , se repartizeaza pe biscuti. Se lasa sa se intareasca in frigider pentru o ora.
Al treilea strat:
Se bate bine un litru de smantana cu 1.5 pahar de zahar, un pliculet de zahar vanilat si o lingura suc de lamaie, pana zaharul se topeste .Treptat adaugam gelatina calduta de la 2 plicuri . Se pune vasul in frigider , pana ce crema se prinde putin-putin si apoi se toarna o parte in forma .Se repartizeaza o parte din cuburile din jeleuri de diferite culori si apoi se toarna cealalta parte de crema.
Forma de tort se pune la frigider peste noapte ca sa se prinda bine straturile de tort intre ele.
A doua zi se scoate forma si se orneaza dupa gustul fiecaruia.
IN CAZUL DE FATA AM REPARTIZAT CU MARE ATENTIE JELEURI DE DIFERITE CULORI IN CATEVA STRATURI.