Tort Mickey Mouse

de Andrews in Torturi, 17 Ian 2015 | 4961 vizualizari

 

Tortul Mikey Mause l-am facut cu mult drag pentru un baiat tare dragalas.

 

INGREDIENTE

Pentru Blat vom folosii urmatoarele ingerediente:

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1/2 esenta de rom
  • 100 gr unt topit
  • 6 linguri faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema de ciocolata vom folosi ingredientele:

  • 750 mil Lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 4 galbenuse de oua
  • 200 gr ciocolata
  • 1/2 esenta de rom
  • 100 gr.unt
  • 4 linguri de faina sau amidon alimentar
  • Pentru ornare folosim 150 de ml frisca lichida
  • Pentru a insiropa blaturile am folosit
  • 1 l de apa si 250gr. de zahar si 1 fiola de esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mickey Mouse:

Pentru blat luam cele 4 oua si le batem spuma apoi  adaugam cate o lingura zahar si amestecam cu mixerul in continuare pana se ingroasa si adaugam untul topit ( intre timp s-a racit)continuam sa mixam si adaugam esenta de rom apoi adaugam faina, zaharul vanilat, praful de copt si cacao si le amestecam cu o spatula de silicon si turman in  forma ( eu am forma cu MICKEY MAUSE  daca voi nu aveti lucti o forma rotunda  de  25 x25  si alte 2 forme rotunde de masura celor de briose  si introduceti forma /formele la cuptor .

Crema de ciocolata:

1.punem  laptele intr-o cratita  adaugam galbenusurile, zaharul, ciocolata  si faina sau amidonul si esenta de rom, le amestecati bine pentru a nu se forma cocoloase dupa ce ati amestecat bine puneti cratita  pe aragaz si invartiti mereu pana se ingroasa bine.

2.dupa ce ati  dat la o parte cratita de aragaz adaugati untul si amestecati bine pana se topeste untul .

Cat ati preparat crema s-a copt si blatul si-l scoateti din cuptor si il lasati  la racit

Dupa ce s-a racit taiati blatul in trei si incepeti montarea - un blat  il insiropati si adaugati crema apoi puneti blatul 2 insiropati si adaugati crema si in finat blatul trei pe care si pe acesta il insiropati si il inveliti intr-un strat subtire de frisca apoi puneti crema de ciocolata in pos si incepeti sa-l ornati in partea de sus, nasul , forma ochilor  cu crema de ciocolata  iar fata o faceti cu frisca  si pentru a face limba rosie folositi colorant alimentar pasta sau puneti un pic de zeama de la  visine in frisca .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mickey Mouse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

18.01.2015, 10:56

Frumos!

marcela1979 1

18.01.2015, 11:32

super frumos si gustos

MotanLaOale 1

19.01.2015, 08:54

frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata Mickey Mouse