Tort mascarpone

de miremirc in Torturi, 30 Ian 2011 | 12088 vizualizari

 

by Sava Laura

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 2 lg ness,
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 125 g faina,
  • 1 lgt praf de copt
Crema:
  • 500 g branza de vaci,
  • 500 g mascarpone( ricotta ),
  • 2 portocale,
  • 200 g zahar,
  • 1 lgt coaja rasa de portocala,
  • 300 ml frisca lichida
Sirop:
  • 1 lg ness,
  • 75 ml apa,
  • 3 lg zahar pudra,
  • 4 lg rom  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mascarpone:

Ptr.blat: dizolvam ness-ul in 2 lg apa fierbinte;batem albusurile spuma cu 100 g zahar;mixam galbenusurile cu zaharul ramas, zaharul vanilat si ness-ul dizolvat, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, iar peste turnam albusurile si amestecam cu o lingura; turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm.

Ptr.crema: amestecam mascarpone impreuna cu branza de vaci , zaharul, coaja de portocala si sucul de la o portocala si jumatate; obtinem o crema foarte fina

Ptr.sirop: fierbem 75 ml apa, apoi adaugam ness-ul si zaharul pudra; luam de pe foc si dupa 2 minute cand s-a mai racit siropul turnam rom-ul

Asamblare: Blatul se taie in 3 parti si se insiropeaza fiecare parte; cu 1/2 din crema se umplu foile de jos, iar cu jumatatea ramasa se imbraca tortul; dam la rece pentru minim 3 ore; apoi batem frisca si ornam tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema dubla de ciocolata