:)))) Pentru Vlad-Ionut, puiul, pentru ziua lui :)
Prepararea blatului o puteti vedea aici. Ouale se bat bine cu zaharul, cam 10-15 minute, se adauga treptat apa fiarta. Faina se amesteca cu ciocolata rasa pe razatoarea mica si cu praful de copt. Se pune apoi cate o lingura in spuma de oua, amestecand lejer, pana se termina toata cantitatea. Se coace blatul intr-o forma detasabila, tapetata cu hartie de copt. Se tine in cuptor la oc mic, 30 de minute, se verifica cu scobitoarea.
Crema este de la tortul cu mac al Mihaelei. Frisca se incalzeste, impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se lasa la rece 1-2 ore. Se pune apoi praful de budinca si se mixeaza bine pana se intareste.
Siropul: se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si se tine pe foc pana incepe sa clocoteasca. Se opreste focul, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.
Blatul se lasa la racit 1-2 ore, apoi se taie in doua. Se insiropeaza bine, se pune crema, dar se opresc cateva linguri sa imbracam tortul.
Ciocolata pentru decor se da pe razatoarea cu ochiuri mari, norocul meu ca am la robot doua discuri sub forma de razatoare, mare si mica :)
Se decupeaza un sablon cu fata de maimutica si se prinde cu scobitori pe centrul tortului. Se imbraca restul in ciocolata rasa, formand blanita maimutei, apoi se ia hartia si se deseneaza fata maimutei, fie cu ciocolata topita, fie cu bombonele :) Din doi biscuiti se formeaza urechiusele maimutei, se infig de-o parte si de alta a tortului, pe lateral.