Tort laptop

de cec in Torturi, 21 Iul 2011 | 7496 vizualizari

 

am avut si aceasta ocazie de a incerca acest fel de ornare a unui tort si asta e ce am reusit

 

INGREDIENTE

  • ingrediente foaie biscuit
  • 250 gr. faina
  • 50 gr. amidon alimentar
  • 100 gr. zahar pudra
  • 200 gr. unt
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 lingura de coaja rasa de lamaie sau de portocala
  • blat pandispan
  • 10 oua
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar 
  • crema ganache
  • 700 g ciocolata amaruie
  • 800 ml frisca
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort laptop:

foaie biscuit

Untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se adauga ingredientele uscate. Se framanta aluatul si se da la frigider pentru 15 minute, apoi se intinde o foaie si se taie forma dorita (la mine a fost dreptunghiular pt a-mi servi ca ecran la laptop)

blat pandispan

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile (sau “scrie”) atunci compozitia noastra este gata. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior. Dupa ce faina este incorporata perfect in compozitia de oua, adaugam alta faina si tot asa pana ce terminam toata faina. Asezam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si nivelam cu foarte mare grija suprafata.

crema ganache

Pentru crema ganache am mixat frisca, apoi am turnat ciocolata topita si am amestecat bine pt omogenizare

Am facut un tort din foaie insiropata, crema, foaie blat insiropata, crema si iar foaie pe care l-am imbracat in pasta de ciocolata si un tortulet (foaie, crema, foaie) pe care l-am imbracat in pasta de zahar. L-am pictat si i-am pus butoanele pt tastatura. Am pus tortuletul pe tort si am infipt ecranul (care avea bete de frigarui in el)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort laptop" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

DIANA B 1

08.08.2011, 10:19

cuvinte nu mai am ...................

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 09:30

ink il astept

cec 1

15.03.2013, 17:41

DIANA multumesc
gaby cred ca s-a pierdut pe drum

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv