Tort Lacul lebedelor

de marieta in Torturi, 21 Iul 2011 | 6567 vizualizari

 

un tort aniversar pentru o fetita frumoasa din germania

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 8 oua,
  • 8 linguri de zahar,
  • 8 linguri de apa minerala ,
  • 4 linguri de ulei
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri de coniac,
  • 10 linguri de faina proaspat cernuta.
  • pentru crema care se pune la blat
  • 1 pachet unt,
  • o budinca de vanilie,
  • 400ml lapte
  • 100gr zahar pudra.
  • pentru lebede(aluat de ecler)
  • 4oua,
  • 125g faina,
  • 250ml apa
  • jumatate lingurita sare,
  • 100ml ulei.
  • pentru umplut lebedele
  • o budinca de vanilie,
  • 500ml lapte,
  • 2 linguri faina 
  • 100gr unt,
  • 500ml frisca
  • un pahar zahar.
  • pentru ornat
  • 1 litru frisca,
  • capsuni,
  • jeleuri rosii
  • culoare alimentara albastra.
  • cateva capsuni pentru ornat.
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Lacul lebedelor:

blatul:

Se separa ouale se bate albusul cu un praf de sare apoi se pune praful de copt. Se bate in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile se freaca separat cu apa, uleiul si coniacul. Se pune peste albusuri, apoi se pune faina cernuta toata odata si se amesteca usor. Se toarna in tava de tort tapetata cu ulei si faina si da la cuptor.

lebedele:

Se face aluatul de ecler. Se pune la fiert apa, uleiul, sarea si cand clocoteste se ia de pe foc si se pune faina si se amesteca bine pana se dezlipeste de pe vas. Se lasa putin la racit cat suporta degetul, apoi se pun ouale cate unul si se amesteca energic. Apoi se pune intr-un posh sau o punga si intr-o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza forme lunguiete si cate forme avem atatea bastonase facem care vor fi gaturile lebedelor. Se da la cuptor.

crema pentru blat:

se face o budinca si se lasa la racit. Apoi se amesteca cu untul batut cu zaharul pudra.

Se taie blatul in 2 se insiropeaza cu 50 ml de sirop de compot, se umple cu crema si se da la rece.

crema pentru lebede:

se face o budinca cu lapte, faina,apoi se pune untul si zaharul. Se lasa la racit, se bate frisca si se indulceste dupa gust. Se taie pe orizontala fiecare ecler, apoi partea de deasupra in doua. Se pune cate o lingura de budinca si deasupra se spriteaza frisca se monteaza gaturile si se pun partile de sus care sunt aripile. Din jeleu rosu am taiat ciocuri , care le-am presat un pic in capat. Le-am pudrat cu zahar pudra.

Am batut frisca pentru ornat si jumatate am colorat-o in albastru. Am imbracat blatul cu ea si am pus deasupra lebedele. Am ornat apoi cu frisca alba ramasa si cateva capsuni taiate in sferturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lacul lebedelor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos cu alune de padure