Blat-albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie si la final adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza cu miscari de jos in sus, turnam compozitia in tava tapetata cu hatie de copt.
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 4 felii.
Crema de portocale
Intr-o cratita adaugam sucul de portocale, oul batut cu amidonul, zaharul, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Punem cratita pe foc amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.
Lasam sa se raceasca foarte bine.(eu prefer sa il fac cu cateva ore inainte)
Mixam frisca cu mascarponele pana ce se omogenizeaza,adaugam crema de portocale si mixam pana ce se omogenizeaza.
Mousse de ciocolata
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la foc mic pana ce se omogenizeaza (amestecand continuu). Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine(de preferat cu cateva ore inainte sau de cu seara)
Mixam smantana cu zaharul, adaugam crema de ciocolata, esenta de rom si mixam pana ce se omogenizeaza.
Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam adaugam crema de portocala-a 2 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de portocala-a 4 foaie de blat insiropam si dam la rece 30 min.
Intre timp mixam smantana cu frisca si esenta de vanilie.
Imbracam tortul cu frisca si dam la rece 10 min.
Intre timp topim ciocolata cu 2 linguri frisca si turnam deasupra cat este calda si decoram dupa plac.