Kodrit Kadir este un tort foarte renumit de origine araba cu crema de caramel.
Este foarte uşor de pregatit si foarte delicios. Asa ca va arat Kodritul meu...
Se face o compozitie din 5 oua intregi batute bine cu 200 g de zahar (pus treptat), esenta de vanilie si 800ml de lapte (pus treptat).
Compozitia pentru blat se face dintr-un ou batut bine cu zaharul ramas (pus treptat), restul de lapte (pus treptat), uleiul (pus treptat), faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt, cacaoa si putina esenta de rom.
Se ia o cratita cu Ø 26cm in care se topesc 5 linguri de zahar, iar peste zaharul putin racit se adauga compozitia de vanilie, apoi direct in mijlocul cratitei se toarna compozitia pentru blat (blatul se va ridica la copt).
Se coace la 180°C timp de 40min.
Se lasa la racit, apoi se intoarce cratita (tot siropul de caramel rezultat va fi absorbit de blat).
Pofta buna!