Tort "Kinder Pinguin"

de Lavinia in Torturi, 8 Dec 2012 | 14356 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 70 g miere
  • 50 ml lapte
  • 50 g gris fin
  • 50 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
Crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri lapte condensat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura miere
  • 1 plic gelatina alimentara
Stratul de ciocolata:
  • 200 g ciocolata
  • 40 ml frisca lichida
Glazura/Decor:
  • 150 g ciocolata
  • 40 ml frisca lichida
  • 50 g fasii de ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Kinder Pinguin":

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar,zaharul vanilat,galbenusurile,uleiul,mierea,laptele si cacaua amestecata cu grisul,faina si praful de copt cernute.

Tapetam o tava 26 cm diametru cu folie/hartie de copt si coacem 2 blaturi timp de 15-20 min fiecare(testul scobitorii)

Pentru crema batem frisca, nu foarte tare ,cu zaharul vanilat,apoi adaugam mierea si laptele condensat.

Hidratam gelatina timp de 5 min in apa rece apoi o punem pe foc,o topim(atentie sa nu fiarba) si o adaugam cremei.

Punem 1/2 din crema peste blat si dam la rece 30 de min pana se intareste putin.

Apoi adaugam ciocolata topita si racita,restul de crema si celalalt blat.

Dam la rece pentru 2 ore apoi il glazuram si decoram cu fasii de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Kinder Pinguin"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mary_irl 1

12.12.2012, 00:52

Maine chiar fac tortu asta de ziua mea fac 27 de ani 12 12 12 . Va multumesc pt aceasta reteta minunata !!!

Lavinia 1

12.12.2012, 08:16

Cu mare drag!La multi ani,multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi

mary_irl 1

12.12.2012, 16:09

Multumesc la fel... Pwp

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800