"Picnicul bucatarasilor"
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul.
Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.
Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina cu cacaua (cernute), putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus.
Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 18cm), se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit cateva ore sau pana a doua zi.
Pentru crema, finetti se topeste la microunde, 1 min, iar biscuitii se zdrobesc.
Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga, putin cate putin, finetti topit.
Frisca lichida se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone, iar, la sfarsit, se adauga biscuitii zdrobiti.
Asamblare: Blatul se taie in 3 si se asambleaza in forma de tort. Fiecare felie de blat se insiropeaza cu topping de ciocolata, apoi se pune crema. Se opreste putina crema pentru decor.
Pentru decor, ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida, se lasa la racit, apoi se adauga peste tort.