Desert tort Oreo

de -Licurici- in Torturi, 1 Iun 2018 | 4736 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 1 lingura ulei
    • 2 linguri lapte
    • 4 linguri faina
    • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
    • 250 g mascarpone
    • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker
    • 150 g frisca lichida
    • 150 g finetti
    • 6 biscuiti Oreo.
  • Pentru insiropat:
    • topping de ciocolata.
  • Pentru decor:
    • 70 g ciocolata cu lapte
    • 70 ml frisca lichida
    • biscuiti Oreo.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Oreo:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul.

Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.

Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina cu cacaua (cernute), putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus.

Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 18cm), se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit cateva ore sau pana a doua zi.

Pentru crema, finetti se topeste la microunde, 1 min, iar biscuitii se zdrobesc.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga, putin cate putin, finetti topit.

Frisca lichida se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone, iar, la sfarsit, se adauga biscuitii zdrobiti.

Asamblare: Blatul se taie in 3 si se asambleaza in forma de tort. Fiecare felie de blat se insiropeaza cu topping de ciocolata, apoi se pune crema. Se opreste putina crema pentru decor.

Pentru decor, ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida, se lasa la racit, apoi se adauga peste tort.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Oreo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Negresa de post