Tort Intercontinental

de La Ancuta in Torturi, 1 Ian 2013 | 26266 vizualizari

 

Va doresc ca anul care tocmai a in ceput sa va aduca sanatate si liniste sufleteasca. LA MULTI ANI!!!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 12 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 24 linguri nuca
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 12 galbenusuri
  • 800 ml lapte
  • 12 linguri zahar
  • 2,5 linguri amidon
  • 4 linguri faina
  • 3 lingurite vanilie
  • 50 g zahar pudra
  • 360 g unt
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Intercontinental:

Pentru foi mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana luceste spuma si face tzepi. Amestecam faina cu praful de copt si nuca si o adaugam peste bezea. Amestecam usor pana se in corporeaza. Impartim bezeaua in trei parti egale si coacem trei foi in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem fiecare foaie pana se rumeneste usor deasupra apoi o punem pe un gratar pana se raceaste.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana se topeste apoi adaugam o cana de lapte (din cei 800 ml), faina si amidonul si amestecam pana se omogenizeaza. Laptele ramas il punem pe foc pana incepe sa fiarba apoi il adaugam peste galbenusuri amestecand energic. Punem amestecul pe baie de abur si il fierbem pana incepe sa se ingroase (ca o budinca). Dam de pe foc, adaugam vanilia si acoperim cu folie alimentara, pentru a evita formarea unei pojghite la suprafata. Lasam pan a se raceste.

Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spumos iar apoi adaugam treptat budinca racita si mixam bi e. Ciocolata o topim pe baie de abur sau la microunde.

Impartim crema in trei parti. In una din parti adaugam nuca de cocos si omogenizam. In crema ramasa adaugam ciocolata topita si amestecam pan a se omogenizeaza.

Pe un platou asezam un blat apoi jumatate din crema de ciocolata si n ivelam. Acoperim cu al doilea blat si crema de cocos. Urmeaza ultimul blat si restul de crema de ciocolata. Nivelam crema. Eu am imbracat si lateralele tortului in crema.

Lasam la frigider cateva ore sau peste noapte apoi ornam dupa dorinta si pricepere.

Sursele mele: aici si aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Intercontinental" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu nuca si aroma de portocale