Tort Ghiocel (cu mere)

de housy in Torturi, 4 Apr 2011 | 4786 vizualizari

 

La multi ani Brandu!! Primavara incepe cu tine.....!!

 

INGREDIENTE

  •  - 12 linguri de zahar + 3 linguri zahar (budinca) + 10 linguri zahar (caramel); 
  •  - 12 linguri de faina;
  •  - 6 oua; 
  •  - 6 linguri de apa;
  •  - 1 praf de copt;
  •  - putina sare
  •  - 1 kg mere
  •  - 1 praf budinca
  •  - 500 ml lapte
  •  - frisca hulala 200 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ghiocel (cu mere):

 

  • se separa ouale.
  • se bat albusurile cu un praf de sare pana incep sa se umfle
  • se pune apa, zaharul treptat si se continua baterea pana cand albusul este tare
  • se adauga galbenusurile si se amesteca o data, de doua ori.
  • se amesteca faina cu praful de copt si se pun peste compozitia din oua. 
  • merele se curata de coaja si cotor, se taie cuburi
  • intr-o tava se pun merele si 19 linguri de zahar , se introduc la cuptor  pentru caramelizare
  • cand merele-s aproape caramelizate se toarna peste ele compozitia facuta anterior, pentru blat
  • se da iar la cuptor pana acesta este copt
  • se scoate si se rastoarne pe farfurie cat e cald
  •  se da la racit
  •  cand e gata racit, se taie blatul in doua
  • se prepara budinca de vanilie precum instructiunilor de pe plic si se aseaza peste jumatate din blat.
  • se pune deasupra cealalta jumatate
  • se bate frisca si se orneaza tortul

                                                                Tort Ghiocel pentru o Brandusa !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ghiocel (cu mere)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort „Păcatul dulce”