Tort ganache

de oana_d in Torturi, 15 Apr 2013 | 10422 vizualizari

 

Un tort ciocolatos si gustos

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort de tip negresă sau pandișpan cu multă cacao,
  • 500 g frișcă bătută,
  • 2 ciocolate cu peste 65% cacao,
  • 300 g zahar,
  • 300 ml apă,
  • o fiolă de esență de rom,
  • decoruri,
  • 2 lingurițe pline cu unt.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ganache:

Crema: frișca se mixează la viteza 2 sau 3 cu o ciocolată topită într-o linguriță de unt și eventual 3 linguri de apă (depinde de conținutul ei în cacao: dacă are mai multă cacao, trebuie și apă, altfel se întărește prea mult). Topitura trebuie să fie bine răcorită, dar totuși încă fluidă, și se toarnă câte puțin, în fir subțire, în frișcă. Va ieși o cremă mai moale, chiar dacă stă la rece, dar așa este crema ganache. Însă nu va curge pe lângă tort.

Siropul: zahărul se pune la ars într-un ibric de 1 litru, pe foc mic. Se lasă ca zahărul de la fundul ibricului să devină maro deschis (un strat de maxim 1 cm de zahăr ars este de ajuns), apoi se adaugă apa și se lasă la foc moale până când începe să fiarbă. Din când în când încercați cu o lingură dacă mai sunt bucățele de zahăr ars lipite de fundul ibricului. Când siropul este fiert și tot zahărul e dizolvat, se lasă la răcorit, apoi se adaugă esența de rom.

Un blat se pune pe un platou rotund (de preferință cu un diametru cu minim 2-3 cm mai mare decât forma de tort) și se însiropează. Apoi așezați inelul formei de tort în jurul blatului, perfect închis. Puneți jumătate din cremă și nivelați. Așezați al doilea blat, însiropați și turnați restul de cremă, nivelând cu o spatulă. Pe deasupra se toarnă o glazură caldă făcută din a doua ciocolată, topită în a doua linguriță de unt. Nivelați rapid cu o spatulă sau un cuțit cu lama lată. Dați la rece măcar 4-5 ore.

Înainte de a servi, scoateți inelul de la forma de tort, uniformizați crema de pe lateral, ornați după dorință (eu am folosit ornamente din comerț) și serviți.

 

TIPS-URI

1

nu sunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ganache" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema "nocciola" si crema ganache