Tort Emy

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 4 Iun 2011 | 4613 vizualizari

 

am facut acest tort pentru nepotica mea Emy care si-a sarbatorit ziua de SF. Constantin si Elena.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 5 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de ulei
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina

pentru crema de capsuni:

  • 1/2 kg capsuni
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 4 linguri zahar pudra

pentru crema de ciocolata:

  • 2 ciocolate cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri nutela
  • 1 plic gelatina

pentru decor:

  • frisca
  • grilaje de ciocolata
  • capsuni
  • bomboane argintii
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Emy:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia.

Turnam din compozitie 3 linguri intr-o forma de inimioara mica, iar restul intr-o forma inimioara mare, fiecare tapetata cu hartie de copt si le bagam la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 25- 30 de min, facem testul cu scobitoarea.

Le lasam sa se racoareasca, apoi taiem blatul mare in 2, iar blatul mic in 3.

Pregatim crema de ciocolata:

Topim ciocolata la baie marine impreuna cu nutela.

Intre timp mixam frisca lichida.

Cand cicolata s-a racorit o amestecam cu frisca batuta si mixam pana se omogenizeaza .

Punem in crema gelatina pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj si dam la rece 5-10 min pana incepe sa se intareasca.

Insiropam blaturile cu un sirop facut din cateva capsuni pasate 1 lingura de zahar si un pahar de apa.

Pregatin crema de capsuni.

Pasam capsunile si le amestecam cu zaharul pudra

Mixam frisca.

Amestecam frisca cu capsunile pasate, apoi adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet si dam la rece 5- 10 min.

Incepem asamblarea:

Punem un strat de crema de ciocolata, blat, crema de capsuni, apoi punem blatul mic pe care il fixam la jumatatea blatului mare,  apoi insiropam si blaturile mici pe rand, punem cremele dupa preferinte.

Ornam cu frisca si grilaje facute din ciocolata topita, bomboane argintii si capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Emy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu portocale