Blat: se bat ouale cu zaharul pina aprox 20 min, pina isi dubleaza volumul si se incorporeaza usor si treptat faina. se pune la copt in vas tapetat cu faina pina se rumeneste, la 170 grade.
Se pune gelatina la inmuiat.
Amestecam zaharul cu faina si cacao. Se pun pe foc mai mic si se adauga treptat laptele amestecind mereu pina devine ca o ciulama mai groasa. Se ia de pe foc.
Incorporam esenta de rom si ciocolata pina la topirea acesteia.
O lasam la racit pina mai e foarte putin calda, dar o batem cu telul din cind in cind.
Dizolvam gelatina conform instructiunilor de pe pachet.
Batem frisca cu zaharul pudra si o adaugam la crema de ciocolata.
Punem si gelatina si amestecam pina la incorporarea acesteia.
Blatul l-am taiat in 2 foi, am decupat un cerculet mai intr-o parte din ambele foi si l-am pus deoparte.
Am pus primul blat in forma, dar inelul nu l-am strins ca sa se acopere marginile foii cu crema de ciocolata.
Am turnat jumatate din crema, am pus al doilea blat, am umplut gaura de la decupare, am adaugat cerculetele ca un munte peste gaura acoperita si am invelit totul cu restul de crema. Se poate face si normal, fara denivelari.
Am lasat tortul la frigider citeva ore, am desprins crema de pe inelul formei de tort cu un cutit cu lama lunga si arata ca in poza de mai jos.
Am pus florile din pasta de zahar direct peste crema.