Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt.
Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, lichiorul de ciocolata, romul, sarea, zaharul si cele 2 feluri de unt.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.
Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat 2 inimi mari.Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200ᵒC, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180ᵒC si se mai lasa inca 10 minute.
Intre timp se prepara pudding-urile.
Pentru pudding-ul cu cappuccino, se pune laptele cu cappuccino intr-o cratita pe foc potrivit.Se taie pastaia de vanilie in 2, pe lungime, se rad semintele si pun in cratita cu lapte.Se lasa sa dea in clocot apoi se stinge focul si se lasa sa infuzeze 30 minute.Dupa 30 minute se scoate pastaia de vanilie si se arunca.Laptele cu cappuccino se pune din nou pe foc si se aduaga 100 gr zahar brun .Amidonul alimentar se dizolva in 100 ml apa rece apoi se toarna in cratita.Se lasa amestecul sa fiarba, amestecand, pana cand se va ingrosa precum un pudding.Se lasa pudding-ul sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece pentru a se raci complet.
Pentru pudding-ul cu ciocolata, se pune laptele cu sherry si 100 gr zahar brun intr-o cratita pe foc potrivit.Intr-un vas se amesteca pudra de cacao cu amidonul si 100 ml apa rece apoi se aduga in cratita cu lapte. Se lasa amestecul sa fiarba, amestecand, pana cand se va ingrosa precum un pudding.Se lasa pudding-ul sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece pentru a se raci complet.
Pentru caramel, se topeste zaharul cu mierea si apa si se lasa pe foc pana cand capata culoarea caramelului.Apoi se ia cratita de pe foc si se adauga vanilia si colorantul.
Pentru asamblare, se pune o inima pe farfurie se unge cu pudding de ciocolata, apoi cu pudding cu cappuccino iar apoi din nou cu cel cu ciocolata si se acopera cu cealata inima.Se toarna siropul caramel peste intreg tortul (daca s-a intarit se pune din nou pe foc pana cand devine lichid) apoi se lasa cateva minute pana cand se va intari.Tortul se decoreaza apoi dupa fantezia fiecaruia.