Tort de 2011 ori ciocolatos! :)

de epurasha2bb in Torturi, 13 Ian 2011 | 4201 vizualizari

 

mniam mniam

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie mare de frisca Hulala de 500 ml
  • 2 ciocolate albe Primola
  • 2 cicocolate negre Heidi
  • pt/sirop:
  • 150 ml apa,
  • esenta de rom,
  • 2 linguri zahar
  • 1 ciocolata cu cereale crunchy delight Primola
  • 1 plic glazura de cicolata neagra Dr Otker
  • pt.blat:
  • 7 oua, 
  • 210 g zahar, 
  • 180 g faina,
  • 30 g cacao, 
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de 2011 ori ciocolatos! :):

Blatul de pandispan de cacao se face exact dupa reteta Laurei, adica batand ouale cu zaharul si praful de sare foarte bine, pana isi tripleaza volumul.Laura zice timp de 20 de minute dar in functie de robot se poate si mai putin.Eu am folosit un blender de mana Philips si in 7 minute se triplase volumul. Ouale trebuie scoase din timp afara sa fie la temperatura camerei. Apoi vom adauga usor si faina si cacaoa.Turnam in tava rotunda cu inel detasabil si coacem pana ce e gata fara sa umblam la cuptor deloc cel putin 20 de minute.Apoi il lasam sa se raceasca pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa.Il scoatem frumos si il feliem in 3 discuri cand s-a racit de tot.

Cremele se fac simplu amestecand frisca batuta bine cu ciocolatele topite la bain marie.

Blaturile se insiropeaza cu siropul facut din apa cu zaharul topit pe foc si esenta de rom.

Se umplu discurile de blat cu crema neagra si apoi cu cea alba si se imbraca totul in glazura de ciocolata neagra. Apoi razuim ciocolata cu cereale si lipim pe margine razatura.Decoram cu putina frisca amestecata cu o lingura de glazura de ciocolata sau putina ciocolata neagra ramasa.

TIPS-URI

1

blatul e facut dupa reteta de pandispan cu cacao a Laurei Adamache  careia-i multumesc mult, tot ce face ea e de incredere! http://adamache-laura.blogspot.com/2010/01/retete-incepatori-pandispan-de-cacao.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de 2011 ori ciocolatos! :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

DIANA B 1

19.01.2011, 11:50

Un vot si de la mine pe Gustos.ro

epurasha2bb 1

19.01.2011, 12:45

multumesc mult Onesta! m-am inscris si eu la categoriile cu cei mai multi concurenti nu am avut de lucru! ma bucur de orice vot, de data asta am lasat asa sa vad daca e cineva care sincer sa-mi aprecieze munca fara sa rog! ce o fi o fi! eu mai sper in onestitatea oamneilor si tu vad ca esti cum ti-e numele!multumesc!

Zambareata 1

08.12.2011, 14:53

yummy...ce bineeeee arataaaaaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba