O combinatie de tort: ciocolata si tiramisu. Foarte bun!!!!
Pentru blat:
Batem cele 10 albusuri spuma, apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi faina si cacao si praful de copt ( e bine ca ultimile 3 ingrediente sa fie amestecate in prealabil). Compozitia se pune intr-o tava bine unsa si se introduce la cuptor pentru ~20-30 min (in fct. de cuptorul fiecaruia).
Cand e rece, blatul se taie in doua.
Crema ciocolata:
Cele 4 galbenusuri, zaharul, smantana si cacao se pun intr-o cratita, se amesteca bine si apoi punem cratita pe foc. Amestecam in continuu, cand incepe sa fiarba si observam ca a inceput sa se ingroase, adaugam si untul si mai lasam pe foc ~5-7 min.
Se pune la rece cateva ore; apoi se mixeaza foarte bine pana isi mareste volumul si devine ca o spuma.
Crema tiramisu:
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si cu zaharul vanilinat, se adauga mascarpone si frisca.
Se imparte in 3 parti - 2 parti egale si una mica incat sa ne ajunga sa punem deasupra tortului.
Si acum... asamblarea :)) :
-incepem cu prima parte din blat pe care o siropam cu cafea naturala in care am adaugat rom, urmeaza o parte din crema tiramisu, apoi piscoturile inmuiate in cafea ness in care am adaugat rom si o picatura de esenta de migdale; peste piscoturi se pune cea de a doua parte crema tiramisu si incheiem cu cealalta jumatate de blat pe care, de asemeni, o siropam cu cafea naturala si rom.
-imbracam tortul in crema de ciocolata, iar deasupra - optional - putem adauga crema tiramisu.
P.S. Din pacate nu am foto decat cu tortul finalizat!
Crema de ciocolata, cu siguranta, va va mai ramane, dar o puteti pune la frigider si cu prima ocazie o puteti folosi; o lasati sa se... incalzeasca putin, apoi o mixati binee si e ca ... noua :)) .