Tort ciocolata si mascarpone

de Maria_Laura in Torturi, 31 Ian 2014 | 15778 vizualizari

 

O combinatie de tort: ciocolata si tiramisu. Foarte bun!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt (optional - eu nu am pus)
  • Crema Ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr. zahar (10 linguri)
  • 4 linguri smantana grasa
  • 1 pachet de unt - 80% grasime
  • 2 linguri de cacao
  • Crema cu Mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr. zahar pudra
  • 200 gr. mascarpone
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 200 ml frisca
  • Alte ingrediente:
  • piscoturi,
  • rom,
  • cafea ness,
  • cafea naturala,
  • esenta migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolata si mascarpone:

Pentru blat:

Batem cele 10 albusuri spuma, apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi faina si cacao si praful de copt ( e bine ca ultimile 3 ingrediente sa fie amestecate in prealabil). Compozitia se pune intr-o tava bine unsa si se introduce la cuptor pentru ~20-30 min (in fct. de cuptorul fiecaruia).

Cand e rece, blatul se taie in doua.

Crema ciocolata:

Cele 4 galbenusuri, zaharul, smantana si cacao se pun intr-o cratita, se amesteca bine si apoi punem cratita pe foc. Amestecam in continuu, cand incepe sa fiarba si observam ca a inceput sa se ingroase, adaugam si untul si mai lasam pe foc ~5-7 min.

Se pune la rece cateva ore; apoi se mixeaza foarte bine pana isi mareste volumul si devine ca o spuma.

Crema tiramisu:

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si cu zaharul vanilinat, se adauga mascarpone si frisca.

Se imparte in 3 parti - 2 parti egale si una mica incat sa ne ajunga sa punem deasupra tortului.

Si acum... asamblarea :)) :

-incepem cu prima parte din blat pe care o siropam cu cafea naturala in care am adaugat rom, urmeaza o parte din crema tiramisu, apoi piscoturile inmuiate in cafea ness in care am adaugat rom si o picatura de esenta de migdale; peste piscoturi se pune cea de a doua parte crema tiramisu si incheiem cu cealalta jumatate de blat pe care, de asemeni, o siropam cu cafea naturala si rom.

-imbracam tortul in crema de ciocolata, iar deasupra - optional - putem adauga crema tiramisu.

P.S. Din pacate nu am foto decat cu tortul finalizat!

Crema de ciocolata, cu siguranta, va va mai ramane, dar o puteti pune la frigider si cu prima ocazie o puteti folosi; o lasati sa se... incalzeasca putin, apoi o mixati binee si e ca ... noua :)) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort stelist