Desert tort cu crema de mascarpone si fructe de padure

de lucy2002 in Torturi, 31 Oct 2019 | 19776 vizualizari

 

Am vazut acest tort la Jamila si le-am pregatit pentru ziua mea. A fost un deliciu!!! Eu am folosit doua feluri de sosuri dar reteta era cu un singur sos, cam atat am modificat la reteta. Merita sa-l incercati! :X Multumesc Jamila pentru reteta!
 
 

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina alba
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de super esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • CREMA
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • super esenta de vanilie
  • SOS DE FRUCTE
  • 350 gr zmeura
  • 350 gr afine
  • 4 linguri de zahar
  • 50 ml sirop de zmeura
  • 200 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mascarpone si fructe de padure:

Ouale se pun in bolul unui mixer, se aduga praful de sare si se porneste mixerul pentru a bate ouale. Incepem a adauga in ploaie zaharul dupa ce am marit viteza mixerului. Lasa ouale la mixat pana isi tripleaza volumul. Peste oua adaugam uleiul si esenta de vanilie, amestecam usor, punem faina in ploaie si amestecam de jos in sus cu miscari largi. Compozitia se toarna intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute. Scoatem blatul din cuptor si-l lasam sa se racoreasca. Il taiem a doua zi.

SOSUL DE FRUCTE

Punem zmeura intr-o cratita si o pasam cu un mixer vertical, adugam zaharul dupa gust si-l lasam sa fiarba 10 minute. Trecem sosul prin strecuratoare si-l pasam cu o lingura pentru a scapa de toate semintele.

Folosim acelasi procedeu si la afine.

Avem doua sosuri de fructe: un sos de zmeura si unul de afine pe care le lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Trecem la taiat blatul de tort in trei sectiuni, astfel am obtinut trei felii de blat.

 

Peste siropul de zmeura adaugam apa si cu acest sirop trecem la insiroparea blatului. ( sau puteti folosi sirop de zahar cu vanilie sau compot de fructe)

CREMA

Se amesteca mascarpone(trebuie sa fie rece de la frigider) cu zaharul pudra , mixam incet  dupa care dam la viteza mare si adugam vanilia. Va fi o crema densa care nu cade din lingura.

FRISCA

Frisca lichida va fi rece de la frigider si o vom batem la viteza medie- spre mare pana se va intari.

Luam cate o lingura de frisca si o adaugam peste mascarpone dupa care amestecam cu miscari largi cu ajutorul spatule pana incorporam toata frisca.

ASAMBLAREA TORTULUI

Pentru asamblarea tortului folosim inelul detasabil pe care il asezam pe un platou.

Insiropam prima felie de blat cu sirop de zmeura, apoi adaugam din sosul de fructe( zmeura) care s-a ingrosat si-l intindem foarte bine. Dupa ce am intins foarte bine sosul punem o treime din crema si cu ajutorul spatulei nivelam crema. Urmeaza cea de-a doua felie de blat pe care o insiropam si venim cu sosul de fructe ( afine) , procedam ca la prima felie de blat, urmeaza crema , nivelam si urmeaza ultima felie de blat pe care am insiropat-o separat si i-am pus sos de fructe( zmeura) si o vom pune cu partea unsa in jos, peste tort, revenim cu crema dar nu foarte multa si o intindem bine si dam tortul in frigider peste noapte. A doua zi scoatem tortul din frigider si cu ajutorul spatulei desprindem usor peretii, deschidem usor inelul si-l indepartam cu grija, iar cu crema ramasa imbracam peretii tortului si-l ornam cum ne place.

 

 

 

TIPS-URI

1

ingredientele pentru blat vor fi la temperatura camerei

2

faina se cerne in momentul adaugarii peste ouale batute spuma

3

blatul se taie a doua zi

4

mascarponele pentru crema se foloseste rece de la frigider

5

frisca lichida va fi rece de la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort triplu cu mousse de ciocolată