Bati 1 kg de frisca cu mixerul cu 150 gr zahar si 2 intaritoare de frisca apoi o dai la rece.
Separi albusurile de galbenusuri ( eu folosesc doar albusurile dar se folosesc si galbenusurile daca vrei) .
Pui la inmuiat gelatina in sucul de ananas . Dupa ce s-a inmuiat gelatina bati albusurile spuma si pe baie de aburi impreuna cu laptele omogenizezi adaugand si gelatina inmuiata + 3 plicuri de zahar vanilat .
Ai grija dupa ce ai adaugat gelatina sa nu mai tii mult pe aburi caci cea din urma se distruge.
Acest preparat dupa ce s-a racorit il bagi in frigider .
Intre timp cureti fructele si le tai cat mai marunt posibil si pui stafidele la inmuiat in putina apa calduta si rom.
Acum verifici daca s-a intarit suficient compozitia cu albusurile si o incorporezi in cea de frisca batuta spuma tare.
O sa fie nevoie de o cratita de vreo 4.5 sau 5 kg tapetata cu folie alimentara .
Rand pe rand piscoturile inmuiate in cafea la aranjezi pe margine si adaugi compozitia de mai devreme in care ai adaugat fructele si stafidele si ananasul taiat, iar dupa ce ai terminat mai pui un rand de piscoturi deasupra compozitiei.
Il bagi la frigider pana a 2-a zi
iei un platou intins cat marginea cratitei si il pui deasupra ei. Cu usurinta su indemanare rastorni continutul . voila`.....
Aveti nevoie de 500 gr frisca batuta cu cele 2 plicuri de zahar vanilat si cel de intaritor de frisca si 50 gr zahar si mixezi o spuma tare. O mai dai la rece o vreme si cu ea ornezi tortul si il decorezi cu ciocolata si fulgi de cocos colorati .
Tortul este inalt si stabil pe farfurie, iti ajunge sa servesti pe toata lumea .