Separam ouale,batem albusul spuma cu zaharul ,adaugam galbenusurile si amestecam usor. Cernem faina impreuna cu cacoa si praful de copt si le amestecam usor in oua.Coacem blatul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Crema: Se bate frisca, se adauga ciocolata topita si apoi praful de crema. Taiem blatul in 3 felii.
Insiropam blatul 1 in tava in care l-am copt(imbracata in folie) punem jumatate din crema apoi al doilea blat ,restul de crema si al treilea blat. Dam la frigider pentru cca 2 ore apoi aranjam tortul .
Il rasturnam pe un platou, acoperim tortul cu pasta de zahar apoi marginea o acoperim cu frisca.Adaugam floricelele buchetel si apoi felicitarea pentru sarbatorita .
1
Blatul nu trebuie sa fie foarte foarte insiropat ,
2
peste blat putem pune putin amidon
3
pasta trebuie sa fie de 0.5 cm ca sa nu se inmoaie de la umezeala.