Tort Diplomat

de adry88 in Torturi, 12 Oct 2012 | 9757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piscoturi
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 4 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • ananas rondele
  • kiwi
  • compot de ananas
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

CREMA-laptele il punem la fiert, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul. Cand s-a topit adaugam amidonul si omogenizam. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam peste galbenusuri treptat si amestecam, dupa care turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele. Punem pe foc amestecand continuu pana se ingroasa bine, oprim focul si lasam sa se raceasca.

Plicurile de gelatina se pun intr-un vas, adaugam apa cat sa acopere si lasam 5 minute, dupa care se dizolva pe baie de aburi. Dupa ce s-a dizolvat amestecam cu crema de galbenusuri, dam la frigider pana ce se raceste.

Frisca o mixam bine, dupa care adaugam crema racita, adaugam bucati de ananas si amestecam.

Intr-o tava cu pereti detasabili (se tapeteaza cu folie alimentara) adaugam piscoturi care le-am trecut prin compot, adaugam pe margini felii de ananas dupa care adaugam crema. Acoperim tava cu folie alimentara si dam la rece cca 2-3 ore (sau peste noapte)

Decoram cu frisca si kiwi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat