L-am facut ieri cadou la prietena mea de ziua ei.A iesit fenomenal de bun.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu ajutorul mixerului, adaugam treptat zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul si uleiul in fir subtire. Adaugam faina si amestecam cu o lingura usor. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dam la cuptor la 180 de grade si facem testu cu scobitoarea,cand s-a racit il taiem in 3 parti.
Sirop:
Amestecam zaharul cu apa, punem pe foc şi lasam sa fiarba pana scade un pic şi se leaga. După ce s-a fiert suficient lasam să se raceasca şi îi adaugam nişte esenţa de rom.
Crema:
Într-un vas se pun ouale întregi cu zaharul pe foc mic amestecându-se cu telul continu pentru a nu se lipi, până începe să se îngroaşe, formandu-se o crema. Se adauga untul, cacao, esenţa şi se amestecă. Cand s-a îngroşat şi telul lasă dare în urma sa, se adaugă nucile şi se ia de pe foc.
Lasam sa se raceasca un pic şi apoi se monteaza tortul.
1
Pentru crema mai multa puteti dubla cantitatile. Se poate face cu orice doriti ex: alune.