primul meu tort asa k va rog aveti mila de mine
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, galbenusurile le batem cu zaharul, iar intre timp adaugam lingurile de apa, una cate una pana obtinem o pasta. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste pasta de galbenusuri si amestecam, dupa adaugam si albusurile batute spuma. Ungem o tava si o tapetam cu faina si rasturnam compozitia acolo si dam la cuptorul preincalzit la foc mic si il scoatem dupa metoda veche de verificare cu betisorul, dar nu umblam la cuptor deloc timp de 15 minute.
Dupa ce s-a copt blatul il scoatem si il lasam la racit.
Frisca o facem batand bine smantana cu zaharul, esenta de rom si la sfarsit plicul de tort si dam la frigider 15 minute.
Separat luam iaurtul si il amestecam cu zaharul, plicurile de zahar vanilat si pepenele taiat marunt si amestecam. Dam la congelator o ora ca sa nu faca ace de gheata. Luam blatul si il taiem in cate felii vrem noi si punem un rand de frisca, dar lasam si pentru ornat putin, un rand de inghetata de pepene. Dupa ce am terminat ornam cu frisca si punem si o lingurita de cacao ca sa-i schimbam culoarea si putina nuca de cocos deasupra.
Dam la frigider 30 minute