Desert tort cu dulce de leche

de Lau in Torturi, 2 Apr 2017 | 3720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat negresa
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1,5 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 plic cacao(50 g)
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri nuca macinata
  • zeama de lamaie
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana
  • 250 g dulce de leche
  • Decor
  • 150 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu dulce de leche:

Blat

Intr-un vas, adaugam ingredientele lichide, amestecam bine, dupa care adaugam ouale, amestecand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua, praful de copt, bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie.

Amestecam bine, dupa care, la final, adaugam nuca macinata (optional), amestecam. Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa (ca o smantana trebuie sa fie).

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care vom taia in 4 felii.

Crema

Mixam smantana impreuna cu frisca lichida, iar la final, adaugam dulcele de leche, amestecam cu o paleta si dam la rece 10 minute.

Pe un platou, asezam prima foaie - insiropam (eu am folosit compot de cirese), crema, apoi repetam pana terminam.

Ungem blatul cu crema si dam la rece 30 minute.

Topim ciocolata impreuna cu untul si turnam deasupra blatului si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu piersici