Rulada:
Blat tort:
Sirop:
Crema:
Decor:
Prima data facem blatul pentru rulada:
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra si mixam pana devine ca o bezea.
Separat amestecam galbenusurile cu vanilia si apa si le adaugam peste albusuri.
Apoi adaugam in ploaie faina cernuta si amestecam pana se incorporeaza bine.
Tapetam o tava cu folie/hartie de copt si dam la cuptor pentru 20 de min.
Imediat ce am scos-o din cuptor o punem peste un prosop umed si rulam.Eu am rulat-o direct in folia in care s-a copt.(a fost mult mai usor)
Acum ne apucam de crema de ciocolata.
Intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucatele ,frisca lichida si punem pe foc pana se topeste.
O lasam sa se racoreasca putin,adaugam smantana si romul si o punem la rece timp de 2 ore.
Intre timp facem blatul pentru tort.
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le mixam cu jumatate din zahar si coaja de portocala timp de 5 minute.Apoi separat mixam albusurile cu un praf de sare si cealalta jumatate de zahar.Amestecam albusurile cu galbenusurile,adaugam apa ,uleiul,rom si faina amestecata cu cacaua si praful de copt.Amestecam bine de sus in jos(cu grija pentru a nu se lasa albusurile) iar la sfarsit adaugam stafidele.
Tapetam o tava rotunda de tort(26 cm diametru) cu folie si dam la cuptor pentru 35-40 min.(Facem testul scobitorii)
Pana se coace blatul luam 2-3 linguri de crema si umplem rulada.Eu am pus si pe deasupra putina pentru a prinde aspect de glazura.O dam la rece pana se intareste iar apoi o taiem felii potrivit de subtiri.
Cand este racit blatul de tort il taiem cu mare grija in 3 .
Punem prima parte pe o tava,insiropam cu cafea si rom ,punem jumatate din crema,iar blat+sirop,cealalta jumatate din crema si ultimul blat insiropat.
Batem bine frisca (eu am pus si putin intaritor) si o dam la rece 10 min.
Acum ne apucam de ornat.
Prima data ungem bine marginile tortului cu frisca si tapetam cu bucati de rulada.Frisca ramasa o punem deasupra si cu ajutorul unei linguri formam valuri.
Decoram cu ciocolata rasa si putin gem de prune(sau orice alt gem inchis la culoare)