Tort pufos din crema si jeleu de portocale pe care il facusem de paste
Blatul:
Ouale se separa si se bat albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul si apa minerala. Se unesc cele 2 compozitii si se adauga faina in ploaie la final impreuna cu praful de copt. Se introduce la cuptorul preincalzit pana se coace.
Crema:
Se bate frisca. Separat se amesteca crema de branza cu 3 linguri de zahar si sucul de la 2 portocale. Se amesteca cele 2 mixuri obtinandu-se o crema pufoasa densa dulce acrisoara .
Se taie blatul in 2 parti si se insiropeza cu sucul de la 2 portocale, o lamaie si 2 lingurite de miere. Se adauga si crema, se pune capacul, se insiropeaza. Deasupra se orneaza cu bucatele mici de portocala peste care vine caldut jeleul de portocala (obtinut separat din un plic de jeleul de portocala cu 300 de ml de apa fierbinte, conform instructiunilor de pe pachet). Se lasa la racit cateva ore ca sa se intareasca jeleul. Este incredibil de bun!