Tort de portocale

de cristinne in Torturi, 31 Dec 2010 | 6578 vizualizari

 

Am zis ca e potrivit pentru iarna..e usor si f aromat (si daca tot aveam o cutie de frisca inceputa ..am zis sa o foloses cumva)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr faina;
  • 150ml ulei;
  • 100ml apa minerala;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 4oua;
  • 200 gr de zahar;
  • esenta de portocale;
  • coaja rasa de portocale
  • Crema:
  • 400 ml de frisca lichida;
  • 2 lingurite de zahar farin;
  • 1 plic intarior de frisca;
  • esenta portcoale
  • 6 portocale
  • Sirop:
  • 3 portocale
  • 1/2 lamaie;
  • 1 lingurita de miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Blatul: Se face blatul din albusurile batute separat cu zaharul si restul de ingrediente amestecate separat. La final se combina cele 2 amestecuri formand un aluat f moale care se da la cuptor in forma timp de 20minute maxim (testul scobitorii).

Crema: Se bate frisca lichida impreuna cu 2 lingurite de zahar farin si intaritorul de frisca si cateva picaturi de esenta de portocale. Setaie cubulete cateva portocale(vreo 3 am pus eu) si se amesteca in frisca. Restul de portocale se folosesc ca decor.

Sirop: Se storc fructele , amesteca cu mierea si se insiropeaza blatul taiat deja pe jumatate si racit.

Dupa ce se asambleaza crema intre feliile de blat, se orneaza cu ciocolata alba topita, fulgi de cocos si feliute de portocale, sau fiecare dupa cum are inspiratie:P

Se consuma imediat sau la cateva ore dupa ce s-a tinut la frigider, daca il preferati rece ca o 'inghetata'

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (20)

cristinne 1

04.01.2011, 19:02

va multumesc.. la multi ani si voua!, acum m-am intors din vacanta si am cittit toate commnenturile.
PS: nina alta crema de portocale nu am stiut sa fac mai "usoara"... mi s-a parut destul de usoara si pufoasa asta de frisca

elena1988 1

08.02.2011, 13:47

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort aniversar Mickey Mouse