Tort de portocale

de cristinne in Torturi, 31 Dec 2010 | 6751 vizualizari

 

Am zis ca e potrivit pentru iarna..e usor si f aromat (si daca tot aveam o cutie de frisca inceputa ..am zis sa o foloses cumva)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr faina;
  • 150ml ulei;
  • 100ml apa minerala;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 4oua;
  • 200 gr de zahar;
  • esenta de portocale;
  • coaja rasa de portocale
  • Crema:
  • 400 ml de frisca lichida;
  • 2 lingurite de zahar farin;
  • 1 plic intarior de frisca;
  • esenta portcoale
  • 6 portocale
  • Sirop:
  • 3 portocale
  • 1/2 lamaie;
  • 1 lingurita de miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Blatul: Se face blatul din albusurile batute separat cu zaharul si restul de ingrediente amestecate separat. La final se combina cele 2 amestecuri formand un aluat f moale care se da la cuptor in forma timp de 20minute maxim (testul scobitorii).

Crema: Se bate frisca lichida impreuna cu 2 lingurite de zahar farin si intaritorul de frisca si cateva picaturi de esenta de portocale. Setaie cubulete cateva portocale(vreo 3 am pus eu) si se amesteca in frisca. Restul de portocale se folosesc ca decor.

Sirop: Se storc fructele , amesteca cu mierea si se insiropeaza blatul taiat deja pe jumatate si racit.

Dupa ce se asambleaza crema intre feliile de blat, se orneaza cu ciocolata alba topita, fulgi de cocos si feliute de portocale, sau fiecare dupa cum are inspiratie:P

Se consuma imediat sau la cateva ore dupa ce s-a tinut la frigider, daca il preferati rece ca o 'inghetata'

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

cristinne 1

04.01.2011, 19:02

va multumesc.. la multi ani si voua!, acum m-am intors din vacanta si am cittit toate commnenturile.
PS: nina alta crema de portocale nu am stiut sa fac mai "usoara"... mi s-a parut destul de usoara si pufoasa asta de frisca

elena1988 1

08.02.2011, 13:47

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata