Tort de ciocolata

de Geanina87 in Torturi, 23 Mar 2013 | 3646 vizualizari

 

Luna trecuta a fost ziua sotului meu. Chiar daca nu a fost timp de distractie, nu am putut sa las neobservata data de 11 februarie, astfel incat am preparat primul meu tort de ciocolata doar pentru noi :) Reteta blatului imi apartine,iar pentru crema m-am inspirat de la LaviniaN careia ii multumesc din suflet pentru ca a fost o crema absolut delicioasa.Aspectul lasa de dorit,insa gustul face diferenta :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar pudra
  • 4 linguri cacao amara
  • 12-14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 pahar lapte
  • 4 linguri de unt topit
  • Crema:
  • 500 g ciocolata
  • 50 g cacao amara
  • 500 g frisca lichida
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare. Intr-un vas mai mare mixam galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugam pe rand untul topit, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa iar la final laptele. Incorporam cu albusurile amestecand cu un tel de jos in sus. Compozitia astfel obtinuta o rasturnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si o dam la cuptorul preincalzit 180° pentru aprox.30 minute (testul cu scobitoarea).

Scoatem blatul si il lasam la racit pana a doua zi.

Pregatim crema punand ciocolata, cacaoa si frisca lichida pe baie de aburi. Amestecam pana se topeste ciocolata. Omogenizam, apoi o dam la rece, recomandabil pana a doua zi, cand o asezam frumos intre blaturi (eu nu am avut rabdare si timp, asa incat am facut totul in aceeasi zi :) .

Pentru glazura am pus pe foc mic ingredientele pana s-au omogenizat si am rasturnat-o peste tort. Am scris cu ciocolata alba topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata Tuxedo