"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Taiem pieptul de pui cubulete, il amestecam cu condimentul pentru pui de la delikat ( il puteti inlocui cu sare, ardei boia dulce, ardei boia iute si piper) si il punem la prajit in ulei incins.
Intre timp, taiem pastaile, feliem dovlecelul si le punem separat la fiert pentru 15-20 de minute.
Ceapa, ardeiul si morcovul le taiem marunt si le prajim in uleiul in care am prajit carnea. Eu am mai adaugat 2 linguri de ulei ca imi ramasese prea putin. Adaugam orezul, 1 cana de apa, sare si piper si lasam la fiert. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca si mai adaugam apa. Lasam pe foc pana cand orezul este fiert si scade suficient, apoi adaugam pastaile fierte.
Ungem o tava sau o cratita cu peretii detasabili cu ulei, punem orezul si presam usor cu lingura. Adaugam un strat de rosii feliate si dam 12-13 minute la cuptorul incins la 200 de grade C, cat mai aproape de rezistenta de sus (sa se coaca rosiile cat mai repede), apoi presaram patrunjem si marar tocat marunt, apoi dovlecelul feliat si ultima data pieptul de pui prajit si mai dam 5 minute la cuptor (iar cand este gata, desfacem peretii detasabili ai cratitei).
Noi nu am avut rabdare sa se raceasca si am mancat direct de pe tava.
1
Pieptul de pui folosit de mine a fost de la un pui de tara, dar merge si din comert.
2
Rosiile coapte ii dau un gust foarte bun, iar dovlecel va sfatuiesc sa puneti mai mult, ii da si acesta un gust...hm...delicios.