Tort de nuci si alune

de alexandra_petruta90 in Torturi, 16 Feb 2013 | 4064 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g nuci
  • 150g alune
  • 4 oua (albusuri si galbenusuri separate)
  • 40g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • 280g frisca
  • esenta de vanilie
  • 75g cca. nuci si alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de nuci si alune:

Se incalzeste cuptorul la 160°. Se unge cu unt sau ulei, o forma pt tort, de 22 cm diametru; si se tapeteaza cu hartie de cuptor. Se macina nucile si alunele cat mai marunt. Se amesteca galbenusurile cu zahar pana devine o crema densa si cremoasa. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga, in ploaie, peste galbenusuri.

Cu o lingura, se adauga, cat mai delicat, nucile, alunele si praful de copt. Se varsa compozitia in forma si se da la cuptor pt 35-40 minute. Se lasa la racit pe un gratar. Se prepara frisca, in care se adauga si esenta de vanilie.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie, orizontal, in doua. Se adauga jumatate din frisca, iar cu cealalta jumatate se acopera tortul. Pe partile laterale se presara nuca si alune tocate marunt. Deasupra se poate decora cu cafea macinata, proaspata, sau ciocolata... Se lasa la frigider 30 minute inainte de servire! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nuci si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tort cu mere intregi, reteta simpla si plina de arome