Tort de mere insiropat

de Catalinaflorea in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 4788 vizualizari

 

Reteta foarte foarte veche(cred ca de vreo 20 de ani)pentru mine cel putin :)). Tortul preferat al tatalui meu;daca de sarbatori nu este tort de mere,nu este nimic :)) foarte racoros si usor, noi nu il ornam mereu cu frisca ci doar cu multe multe fructe taiate.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar(depinde de gustul fiecaruia,noua nu ne plac foarte dulci)
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri faina
  • un praf de copt
  • 10 mere
  • un culbulet de unt
  • 2 linguri miere
  • frisca de casa sau cumparata
  • fructele preferate pentru decor
  • o conserva de ananas sau compot
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere insiropat:

Merele se curata de coaja si cotor se taie cuburi si se pun la calit cu mierea si untul pana devin moi si maronii.

Ouale se separa: galbenusurile se bat cu zaharul pana devin cremoase,se pune apoi uleiul si apa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Peste galbenusuri se adauga cate o lingura din albusuri si se amesteca incet de jos in sus pana se incorporeaza tot.

Peste compozitie se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt(se pot adauga arome,esente dupa preferinta). Intr-o tava potrivita se pun merele, se niveleaza bine apoi se adauga compozitia de pandispan si se da la cuptor pentru 35 minute la 180 de grade.

Cine doreste poate adauga in compozitia de mere si bucatile de ananas din conserva.In acest timp puteti pregati frisca pe care o lasati la frigider. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate si se lasa la racit circa 4 ore sau peste noapte.

Se scoate din tava, cu o lingura facem adancituri in blat (merele vor fi deasupra) si se insiropeaza cu sucul de ananas (nu se vor vedea la taiere); cu o lingura insiropam si marginile.

Se lasa putin apoi se orneaza cu frisca si cu fructe(ananasul si kiwi-ul e cea mai buna combinatie pentru acest tort).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere insiropat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Panna Cotta cu capsuni