E o prajitura usoara si ff buna, cu mere.
-Se curata merele si se scobeste interiorul
- zaharul se caramelizeaza si se pregateste o forma de prajitura rotunda (eu am folosit forma cu mijlocul scobit)- se tapeteaza cu caramelul si se pun merele unul langa atul . Merele se umplu la mijloc cu nuci sau stafide inmuiate in vin de porto, dupa preferinta (eu am pus smochine uscate..are un gust ff bun pt cine ii place).
- se pregateste urmatorul blat: -se freaca gaçbenusurile cu zaharul pana devine spumos; albusurile se bat bine si se incorporeaza la galbenusurile, amestecand cu o spatula de sus in jos. La final adaugam faina treptat. Aceasta compozitie se toarna peste mere in forma d eprajitura. Se da la cuptorul preincalzit pana se coace. Dupa ce s-a racit putin se rastoarna pe un platou astfel incat sa fie cu merele la suprafata.
1
Se poate servi alaturi de inghetata. sua cu frisca.