Tort de mere

de gabriella221184 in Torturi, 8 Iul 2013 | 5223 vizualizari

 

Este tortul pe care il pregatesc cu mare drag si vi-l recomand pentru ca este foarte simplu de facut si nici nu este prea costisitor.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1,5 kg mere rosii/verzui(cele acrisoare)
  • zahar pentru tapetarea tavii
  • 6 linguri de faina
  • 1 litru de lapte
  • 2 prav de budinca vanilie
  • 400 ml frisca hulala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Pregatire mere:

se pune zahar intr-o tava cam de 2 degete,se curata merele se taie in doua si se scot samburii apoi se pun cu partea taiata in zaharul din tava una langa alta,cand s-a umplut tava bagam la cuptorul preincalzit pana merele primesc o culoare rumenie si s-au copt.

Blat:

Intre timp se separa galbenusurile de albusuri,galbenusul se freaca bine cu cele 6 linguri de zahar pana ce devine o spuma,separat se bat bine albusurile pana devine o spuma tare,se amesteca cele 6 linguri de faina cu praful de copt si apoi cu galbenusul frecat cu zahar pana se incorporeaza bine faina, la urma adaugam albusul batut spuma si omogenizam incet cu o lingura de lemn sa nu se lase spuma.Dupa ce merele sunt gata le scoatem si turnam aceasta compozitie peste ele si asezam in asa fel incat peste toate merele sa fie aluat,apoi le bagam din nou la cuptor pentru aproximativ 30 min sau pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Punem laptele la fiert si pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj,o lasam putin la racit dar nu foarte mult sa nu se intareasca.

Incorporate:

Cand blatul este gata, scoatem din cuptor tava si o  lasam 5 min apoi luam un blat sau tava putin mai mare decat cea in care am copt,punem peste tava si intoarcem tava peste blat pentru ca merele si blatul sa iasa din tava si sa fie merele in partea de sus.

Lasam asa putin apoi punem budinca deja preparata peste mere si le lasam la racit.

Intre timp batem frisca conform instructiunilor de pe ambalaj,dupa ce budinca si merele sunt reci punem frisca si o asezam si ornam cum vrem cu felii de mere sau chiar deloc.

Pofta bunaaa!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

iry-gabriela 1

08.07.2013, 22:23

gabriella221184 1

08.07.2013, 22:31

multumesc fetelor,ma bucur ca pot fi aici cu voi si pot invata multe retete noi.va puuup

Bya Ralu 1

09.07.2013, 23:28

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu crema de zahar ars