Fiindca s-a hotarat sa-l primeasca pe Domnul Isus in inima am serbat evenimentul pt a-si aduce mai usor aminte de el.
intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua si praful de copt
intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare
am adaugat 50g zahar si am batut spuma
in alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut
peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine
am adaugat si albusurile si am amestecat bine compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit
cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca
crema iaurt
am mixat frisca, am adaugat iaurtul indulcit mixand pt omogenizare
a iesit o crema fff buna si fina (si e si mai buna daca se adauga visine in cazul asta in ea)
crema ganache
am topit ciocolata impreuna cu 2-3 linguri de frisca, am mixat frisca, apoi am adaugat ciocolata topita continuand mixarea
pt sirop am caramelizat putin zaharul apoi am adaugat apa si am amestecat pt a se topi bine zaharul, apoi am adaugat niste zeama de lamaie
asamblare
am taiat blatul in trei
am pus pe platou primul blat l-am insiropat
am pus crema de iaurt
am pus al 2 -lea blat, am insiropat
am pus si crema ganache
am pus si ultimul blat insiropat si el
fiindca mi-a ramas putina crema de iaurt si putina crema de ciocolata (ganache) am amestecat cremele si a iesit o minunatie de crema cu care am imbracat bine tortul apoi am pus plastelina deasupra si am ornat
pt plastelina de ciocolata am topit ciocolata, am adaugat energizantul si am omogenizat bine, apoi am lasat la rece cateva ore(de data asta am amestecat plastelina cu niste pasta de zahar care mi-a ramas de la alt tort)