Tort de mere

de iry-gabriela in Torturi, 14 Aug 2012 | 10683 vizualizari

 

.....ce pot eu sa spun...nimic ,doar sa privesti pozele si el vor spune totul.am fost un deliciu de tort!

 

INGREDIENTE

  • 11 mere,
  • 200 gr zahar pentru caramelizat,
  • dulceata de visine (la alegere dupa preferinta),
  • 500 ml frisca lichida.
  • pentru blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri de apa rece,
  • o cana faina ,
  • o cana zahar,
  • optional jeleuri sub forma de fructe.
  • pentru sirop:
  • un pahar de apa,
  • 2 linguri de zahar,
  • zeama de la 1/2 lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Pentru inceput curatam merele si apoi le spalam. Curatam merele de coaja si le scoatem mijlocul (semintele si casuta lor). Se aseaza pe o farfurie si se umplu cu dulceata de visine.

Separat se ia zaharul si se aseaza pe fundul oalei si o asezam pe foc sa il caramelizam si apoi imprastiem zaharul caramelizat pe peretii oalei. Asezam merele peste caramel si dam vasul la cuptor pentru 15 minute pentru a se inmuia merele.

Cat avem vasul la cuptor facem blatul astfel: separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul si apoi adaugam apa rece amestecand bine pana se topeste tot zaharul si se formeza ca o crema spumoasa. Se adauga abusurile batute spuma peste galbenusuri si se amesteca usor adaugandu-se la final faina. Se omogenizeaza bine compozitia amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa

Dupa ce se scot merele de la cuptor se lasa sa se racoreasca un pic si se adauga deasupra blatul, dupa care se da la cuptor 40 de minute la foc mic. Cand s-a copt si blatul, se scoate si se lasa sa se raceasca bine, dupa care se taie blatul in doua in asa fel incat sa nu atingem merele.

Dupa taiere se insiropeaza ambele blaturi cu siropul pe care l-am fiert din apa cu zahar si zeama de lamaie.

Separat se bate frisca cu mixerul pana se intareste. Se foloseste o parte din frisca pentru a pune-o intre blaturi dupa care se unesc in asa fel incat merele sa fie deasupra. Se orneaza cu frisca dupa preferinta si cu jeleuri.

Sper sa va fi placut acest tort tinand cont ca a fost facut pentru nepotica mea de 7 ani Maria, care este o draguta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere caramelizate, cu frisca