Tort de mere

de AndreeaMaria in Torturi, 19 Iun 2012 | 9025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 300 g de zahar pudra
  • 8 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 350 g de faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 150 ml de lapte
  • 1 pliculet zanar vanilat
  • esenta de vanilie/rom
  • Pentru sirop:
  • 400 ml de apa
  • 5 linguri de zahar
  • +
  • 1 kg de mere
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Pregatesti aluatul asa:

Ouale intregi se bat bine, adaugi zaharul pudra cate putin si zaharul vanilat,apoi treptat pui cele 8 linguri de ulei. 

Adaugi faina bine amestecata cu praful de copt si alternativ, laptele.

Separat, pui intr-un vas sa se topeasca 200 g de zahar. Cand este gata, il torni in tava.

Cureti merele de coaja,le asezi in tava, presari putin miez de nuca,apoi adaugi aluatul.

Lasi la cuptor ~45 de minute. ( depinde de cuptor)

Dupa ce s-a facut, pui 400 ml de apa la fiert si adaugi 5 linguri de zahar; dupa ce fierbe siropul il adaugi pe tort cu lingura.

Se lasa tortul la racit,se baga in frigider cel putin 3 ore apoi se orneaza cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

alba_zori 1

20.06.2012, 20:32

Bya Ralu 1

15.10.2012, 16:31

super!la multi ani

andreea_angelo 1

19.11.2012, 20:45

iami,a iesit foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere