Un tort de mere, tocmai bun pentru iernile friguroase.
-Se curata merele de coaja si se scot samburii din interior (merele se pot lasa intregi sau taiate jumatati - eu le-am lasat intregi)
-Se pun merele in tava cu 200 g zahar si 1/2 pachet de unt taiat cubulete.
-Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros in tava si se inmoaie putin merele (din cauza siropului nu merg folosite tavile cu fund rabatabil)! Eu am folosit un vas de iena.
-Dupa 10-15 minute dupa ce dati merele la cuptor incepeti pandispanul. Se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga treptat cele 3 linguri de zahar si zaharul vanilat si se bat pana se obtine o spuma care nu curge din bol
-Apoi se adauga cele 3 galbenusuri, 3 linguri de faina si coaja de lamaie
-Se scot merele de la cuptor si se toarna peste ele aluatul de pandispan.
-Apoi se da iar la cuptor. Este gata cand capata o culoare usor aramie deasupra.
-Se rastoarna din tava cand este doar putin caldut
-Se lasa sa se raceasca si se orneaza cu frisca