Biscuitii se macina in robot si se amesteca cu untul topit si lapte. Intr-o forma cu peretii detasabili (26 cm)se pun biscuitii se preseaza bine cu o lingura sau cu mana, dupa care se pune forma in frigider.
Facem un pireu din 100 gr capsuni si zaharul praf.Se taie marunt 150 gr capsuni. Se pune in apa la inmuiat 7 foi de gelatina, in alt vas se pune doar o foaie. Punem intr-un bol branza, zaharul vanilat, zeama de lamaie si zahar, amestecam bine dupa care adaugam treptat iaurtul si mixam in continuare.
Se iau 4 linguri de crema, adaugam gelatina din primul vas si se pune la bain-marie pana se dizolva bine gelatina, se adauga peste crema. Punem crema in frigider cca 20 min.
Luam 3 linguri din pireul de capsuni si adaugam foaia de gelatina stoarsa bine de apa si se pune la bain-marie, dupa care se adauga inapoi peste pireu. Capsunile taiate marunt se adauga si ele in pireu si amestecam usor.
Scoatem forma de tort si crema din frigider. Batem spuma frisca si o incorporam in crema de iaurt. Punem crema peste blatul de biscuiti si adaugam pireul de capsuni. Cu o furculita se amestecam usor in crema.
Se da forma la frigider pentru minim 5 ore! Inainte de servire decoram cu capsuni!