Tort de iarna

de violette in Torturi, 12 Feb 2010 | 5268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale
  • 400 gr. piscoturi
  • frisca - 1 kg
  • gelatina - 2 pachete
  •  cafea concentrata - 400 ml
  • topping de ciocolata
  • zahar pudra - 200 gr
  • 3 ling. zahar
  •  intaritor frisca
  • lapte batut- 300 gr
  •  faina - 2 linguri
  •  un galbenus de ou
  • esenta de portocale;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de iarna:

Se bate frisca, se adauga zaharul pudra, intaritorul de frisca, se amesteca si se da la rece;
Cat timp sta frisca la rece pregatim crema astfel: amestecam 2 ling. de faina cu 3 ling. de zahar, un galbenus, laptele batut, sucul de la o jumatate de portocala si coaja rasa de portocala; se lasa pe foc mediu, cam 4-5 min pana incepe sa se ingroase; se ia de pe foc si se lasa la rece; cand s-a racit se adauga gelatina (dizolvata in 100 ml apa rece apoi incalzita pe foc - atentie - nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere (70 - 80 de grade). Cand crema s-a racit , se adauga peste frisca, iar apoi portocalele taiat;

 Piscoturile se inmoaie in cafea, se aseaza in tava un strat de piscoturi insiropate, peste piscoturi se aseaza cam o treime din compozitia de frisca si portocale; urmeaza un alt strat de piscoturi insiropate si restul de compozitie.

 Se lasa 2-3 ore la rece, dupa care se scoate din forma si se orneaza cu topping de ciocolata, frisca si portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dana