Blatul:
Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva, se adauga margarina partial topita si se omogenizeaza; se adauga si laptele si albusurile batute, iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt. Compozitia nu este curgatoare; se imparte in 5 parti egale si se coc 5 foi intr-o tava de 26 cm, pana se rumenesc pe margini foile.
Crema ganache:
Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie impreuna cu frisca, dar nu se fierbe.Se omogenizeaza si se da “glazura” la frigider aprox 2 ore.Dupa 2 ore se scoate vasul si se mixeaza pana devine o crema spumoasa,deschisa la culoare.Se pun 2-3 linguri de crema deoparte pentru ornat.
Crema de lamaie:
Laptele si zaharul se pun intr-o cratita la foc mediu pana se dizolva zaharul. Faina se amesteca cu amidonul si se toarna un polonic de lapte cald si se amesteca energic pentru a nu ramane cocoloase. Amestecul de faina se toarna in fir subtire peste lapte si se tine pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Margarina la temperatura camerei se mixeaza cu o lingura de zahar pudra pana devine o crema spumoasa, apoi se adauga crema de lapte racita si se amesteca bine; se rade coaja de lamaie si se amesteaca.
Asamblare:
Pe un platou se pune prima foaie de blat, 1/2 din crema ganache, a doua foaie de blat, 1/2 crema de lamaie, blatul 3, crema ganache, blatul 4, crema de lamaie si ultimul blat! Tortul se imbraca in frisca batuta. Ciocolata se topeste impreuna cu laptele, se lasa la racit putin, se toarna intr-o punga care se inteapa cu o scobitoare si se decoreaza tortul. Crema se pune intr-un pos si se fac rozete pe tort.